Bosina Life startede som kunsteriske streger

Fuglene, designet og firmaet kom til mig, mens jeg lå sygemeldt med en diskusprolaps. Som en ide, et kunstnerisk udtryk, jeg måtte lade flyde ud af mig.

Som udmattede fugle søgte jeg også efter at finde en opdrift, som kunne løfte og bære mig, da mine egne vinger var trætte. Denne opdrift fandt jeg i at male disse motiver, og hele processen er rammende for, hvordan jeg synes, jeg vil leve mit liv: Legende, eksperimenterende, fordybende og reflekterende.

Det forunderlige er, at mens jeg arbejdede og hengav mig til maleriet, havde jeg ikke ondt i ryggen. Jeg flyttede, gennem min handling, min energi og opmærksomhed mod noget, som virkede healende på mig. Jeg kan kun opfordre dig til at prioritere at gøre de ting, som føles godt for dig, for det er dér, du henter dit overskud til at kunne være noget for andre. Så længe det bliver gjort med kærlig omtanke for dine nærmeste og ikke bliver et sted, du flygter til for at undgå forpligtelser.

Fuglenes indbyrdes afhængighed illustrerer på smukkeste vis det essentielle i at leve: Ligegyldigt, hvad vi end gør i ord, tanke eller handling, vil det have indflydelse på rigtig mange mennesker, fordi vi alle er forbundet i hinandens mosaikker. Den energi, jeg giver videre til én i min nærhed - i min mosaik - vil få indflydelse på andre i dennes mosaik, uden jeg overhovedet er klar over det. 

Jeg vil sætte mit aftryk med positive og farverige penselstrøg, og derfor øver jeg mig dagligt i at være den bedste udgave af mig selv, som jeg kan være på det givne tidspunkt og under de givne omstændigheder på alle platforme. Jeg vælger at røre andre positivt i deres hjerter og være et kærligt og omsorgfuldt menneske, som har respekt for andre. Hvilken rolle spiller du i dit eget og i andres liv? Hvilke penselstrøg maler du med?

De mennesker, vi møder på vores vej, og de begivenheder, der indtræffer i vore liv, fletter sig ind i hinanden og er indbyrdes afhængige af hinanden.

Tag dig tid til at fordybe dig i motiverne. Observer i stilhed hvordan fuglene fletter sig sammen og hvordan hver enkelt, stor som lille, farverig som undselig har deres berettigelse i det overordnede billede. Måske giver det dig anledning til at fordybe dig i dit eget livs unikke billede - din mosaik af mennesker og begivenheder, og får dig til at indse at "... alle de mørke tråde, såvel som de gyldne bånd, var lige nødvendige for mønstret i Mesterens kyndige hånd." (Norsk vers)

Symbolik

Mine designs bliver blandt andet overført til lærred, dekorationsfolie, plakater, kort, sengetøj i økologisk bomuldssatin og fliser. Det endelige resultat står farverigt, knivskarpt og fuld af detaljer. 

Udover at blive guidet spirituelt til farvevalg og mønstre, så lægger jeg healende energi i maleriet, mens jeg arbejder. Denne healingsenergi vil sprede sig i huset hos køberen, men det kan ikke forklares fyldestgørende i ord. Det skal opleves, ved at man tager sig tid til at synke ind i motiverne.

Det er en tidskrævende process at lave mine designs. Det kræver ro og fordybelse at finde alle fuglene - og nogle gange dukker der også delfiner, skildpadder og øgler op.  

Fuglens symbolik er for mig luft under vingerne, frihed, at kunne hæve sig op, ændre sit perspektiv og se alting fra oven.

Delfinen er det kloge, milde, healende dyr, skildpadden tager sig god tid og når alligevel sit bestemmelsessted, og øglen er det mest primitive i den menneskelige natur. Den, der bare brutalt tromler igennem for sin egen overlevelses skyld. Det er klart, at for hver gang, der dukker en øgle op i mine malerier, vil der også altid være en delfin - den bliver nødt til at være der for at udligne øglens tilstedeværelse. Ellers er der ikke balance. Måske sidder du ligefrem nu og kommer til at tænke på, hvem der er øglen i dit livs mosaik og hvem, der er delfinen?

Alle motiverne hænger sammen som et billede på, at alt er forbundet. Hvad du sender ud, får du også selv tilbage engang.