HUGGING LYKKETROLD

MED MAGISK SELVLYSENDE HÅR OG HEALENDE ENERGI.

Skabelsen af og historien om Hugging Lykketrold er et lille eventyr, som på magisk vis samler de sidste 15 år af mit liv. I bund og grund er han mig: farverig og krammende, kærlig og omsorgsfuld, healende og et lille strejf af lys.

Da jeg i foråret 2016 fik designopgaven, var det dog ikke helt så tydeligt for mig, som det er nu. Der gik jeg blot i gang med skabelsen af ham på samme måde, som når jeg laver mine øvrige designs eller laver en clairvoyance: Jeg kanaliserer.

Han er meget lig den skitse af ham, som blev lavet meget hurtigt. Da den oprindelige opgave var en stor glasfiberfigur på 1,4 meters højde, er der nogle småjusteringer i den lille forbrugervenlige udgave. F.eks. er ordene i håret af tekniske årsager nu kommet ned på kroppen, hans budskab "Let us hug your colors back" står på emballagen, og hans øjne har fået den kendetegnende brune øjenfarve, som hans fædrene ophav, Gjøltrolden har.

 

Farve- og ordvalg

Hvis man kunne se farven på den positive energi, som Jorden var under indflydelse af på det tidspunkt, hvor jeg lavede skitsen til Hugging Lykketrold, så havde den samme farve, som er på hans krop. Alt er energi, og alt indeholder en vibration, som kan omsættes til lyd, farve, smag, følelse eller duft. Derfor er der også nogle mennesker, der har synæstesi som jeg, som kan se fx. farver, når de hører musik. 

Alle de forskellige farver i hans hår og de tilhørende ord på hans krop er en opfordring til at vælge farverne til i sit liv. Vælge at gøre de ting, som føles godt for en og som giver positiv energi. På den måde fylder man sit eget energifelt op med god energi, og det, man selv indeholder, er også det, der strømmer ud fra en mod andre.

Den Universelle Lov om Tiltrækning gør endvidere, at det, man selv sender ud, vil man tiltrække endnu mere af. Hvis man ikke er videre begejstret for det, man møder ude, så kan man prøve at vende spejlet mod sig selv og se, om det man udsender er positivt eller negativt. Forandring skabes indefra og ud og ikke omvendt, som mange mennesker beklageligvis tror. De prøver at købe sig til lykken ved at købe flere ting, større biler, større TV eller prøver at få folk omkring sig til at forandre sig, for at de selv kan få det bedre. Man ejer selv nøglen til lykken, men det har mange glemt og proppet ned i tillærte samfundsnormer og -kasser og familiegenerationers indflydelse. Den dag, man vrister sig fri af dem og af andres OG - i særdeleshed - egne krav og forventninger og følger sit eget hjerte, da finder man lykken. Den dag har man valgt farverne til i sit liv. 

 

Det selvlysende hår

I Hugging Lykketrolds magiske hår sidder budskabet fra den, som forærer ham til en anden, som har det svært. "Jeg er her for dig, selv om du ikke kan se mig lige nu. Jeg er med dig i tanken. Du er ikke alene. Jeg kan være dit lys i mørket." 

Meningen er ikke, at man skal få et andet menneske til at lyse. Det er ens egen rejse at nå derhen, men af erfaring ved jeg, at det indimellem skal blive helt afsindigt mørkt meget længe, før man kan se den sprække i sig selv, hvor lyset strømmer ud. Og indtil da er det rart med en lille vejviser, som lyser for en. En, som holder rum og er der med kram og accept af ens indre rejse. 

 

Hvorfor en krammetrold?

Der var slet ingen tvivl i mit sind om, at min trold skulle kramme. Det er den fineste måde at vise et andet menneske, at jeg er her for dig, jeg ser dig, jeg kærer mig om dig. Det er mere væren end gøren. Det er lydløst nærvær og omsorg og en smuk måde at dele sin energi på. 

Jeg kom selv fra en periode i mit liv, hvor fokus lå på hvad jeg kunne gøre og ikke, hvad jeg kunne være. Og da jeg ikke kunne "gøre" mere pga. en diskusprolaps, blev jeg mødt af en andens overbevisning om, at jeg ikke var mere værd. Jeg vidste, at jeg var så meget mere værd i kraft af min væren, og havde et stort behov for at finde en gruppe mennesker, som kunne se mig for den, jeg var. Det ledte mig frem til tantraen, hvor man går gennem verden på en sansende og nærværende måde og ser og favner hele mennesket med alt, hvad det indeholder på en base af ubetinget kærlighed. Uden behov for at ændre den anden, men i fuld accept af den man er netop i dette øjeblik. 

Jeg genkendte, at det var en grundtone i min natur. At jeg havde søgt at bruge det hele mit liv, men ikke optimalt. Og jeg forstod også, at jeg indtil da havde levet adskilt fra mig selv, værende enten i kroppen eller i hovedet. Jeg havde været meget længe i hovedet, da jeg gik ned med stress, og søgte i min helingsproces ned i kroppen og blev danseunderviser. Men stadig var jeg adskilt. Tantraen samlede de to dele i en holistisk forståelse af kompleksiteten af mit eget fartøj - at hovedet er nødvendig for at kunne navigere kroppen, som min sjæl er blevet udstyret med til at udføre mit livsformål: at hjælpe folk til at tage kraften tilbage til selv og dermed skabe forvandling. Vil man leve i balance, må man pleje alle dele: Sind, krop og sjæl.

Jeg uddannede mig som tantra massage terapeut, praktiserede det i et par år og fandt ud af, at alt for mange mennesker er i underskud af helt simpel fysisk berøring, som kan beskrives med udtrykket "hudsult".  Vores hud er et, stort sansende "organ", og det er så nærende og healende at blive holdt i hånden, aet på kinden og strøget gennem sit hår, og jeg har haft mange, både mænd og kvinder i klinikken, som er begyndt at græde ved denne lette, kærlige berøring. De har følt sig set og mødt uden forventninger eller krav om at skulle GØRE noget, men blot VÆRE og tage imod.

Nu tilbyder jeg eyegazing og lange, dybe kram i mit florlette telt. Det giver måske ikke meget mening for andre end mig selv og dem, jeg krammer, men lige netop der følger jeg mit hjerte. Det behøver ikke give mening for andre, men det giver mening for mig. Jeg kan mærke, at mit kram gør en forskel. Det kan løfte andre.

Derudover har jeg lavet min egen behandlingsform, Healende hjertekram, hvor krammets magiske egenskaber kobineres med healing og clairvoyance. Det skaber en holistisk behandling, som favner krop, sind og ånd på samme tid. 

Derfor er Hugging Lykketrold en "KRAMmerat" som jeg. Han er skabt til at lyse for andre og løfte dem en stund. 

 

Tekst på emballagen

“Jeg er af den overbevisning, at alle livskriser, vi gennemgår, er en mulighed for selvudvikling. Det er et stort indre arbejde, og som pårørende kan det være rigtig svært at vide, på hvilken måde man kan hjælpe. Kan man være nærværende og omsorgsfuld og holde rum for den andens rejse/udvikling har man allerede hjulpet meget. 

Et healende kram kan gøre det ud for mange ord, som kan være svære at finde i øjeblikket. Udover at man helt fysisk holder den anden, udløser et kram lykke-og samhørighedsstoffet oxytocin i hjernen, det sænker blodtrykket, styrker immunforsvaret og dæmper stress. 

Vi er alle lavet af energi, og i et kram deler man det energioverskud, man har og kan dermed løfte andre. En lille handling, som har stor effekt og som varmer længe efter, det er givet. Som et symbol på dette lyser Hugging Lykketrold i mørke, fordi den har absorberet energi fra en anden kilde. Og set i det store perspektiv bør man vide, at det kun bliver mørkt, for at vi bedre kan se lyset i os selv og i andre.”

Britt Baunsgaard, holistisk iværksætter

Hugging Lykketrold er en del af Lykketrold Fundraiser, som samler penge ind til Kræftens Bekæmpelse. 30 kr plus moms fra hver solgt Hugging Lykketrold doneres til Kræftens Bekæmpelse.

Når enden er god, er alting godt...

Hugging Lykketrold er i bund og grund et billede på min egen rejse igennem mit eget dybe mørke med stress, diskusprolaps og skilsmisse og af mine erfaringer i den spirituelle, tantriske og kreative verden. Rejsen hen til det sted, hvor jeg stråler i alle mine farver. Han er den trold, som jeg kunne have ønsket at nogle havde foræret mig. Den lille trold, som kunne have været mit lys i mørket.

 

Har du lyst til at give eller selv eje en Hugging Lykketrold, kan du købe ham hos mig. Indtil d.16. december 2018 koster han 330,-kr. (Normalprisen er 400,-kr.)  Du kan også erhverve bogen, som ærligt beskriver min vej gennem mit mørke, "Stress af og dans sjælen fri" til 150,-kr. Kontakt mig på tlf. 4236 2666. 

Tilfældigheder eller en kollektiv bevidsthed?

Mon der findes mere mellem himmel og jord? Jeg er ikke i tvivl om, at der gør, for mine designs er lavet med "ført hånd". Ofte har jeg kigget på nogle af mine designs og tænkt "Er det virkelig mig, der har kunnet lave det?" Den jordiske mig ville aldrig turde blande så forskellige farver sammen og alligevel få et design til at være i balance. 

Hugging Lykketrold er mit bevis for, at der findes en bevidsthed, som er større end os selv. 

I maj måned 2016 lavede jeg Hugging Lykketrold. Farver, navn og forklarende ord blev kanaliseret til mig, og på daværende tidspunkt vidste jeg kun, at der senere på året kom en animationsfilm om Lykketrolden fra Gjøl.

I november 2016 så jeg filmen, kaldet "Trolls", og jeg fik kuldegysninger! Filmen handler i store træk om at få krammet farverne tilbage, og den "mandlige hovedrolle" Kvist, som krammer farverne tilbage i den lyserøde Poppy, viser sig at have stort set samme farve som Hugging Lykketrold. 
Min grøn-himmel-blå trold, som krammer, blev pludselig levende dér på lærredet. Og budskabet, der følger med ham er: "Let us hug your colors back." Selv kyssemærket på hans kind ser ud til at have samme farve som Poppy. 

Citat fra filmen: "Happiness is always inside of all of us. Sometimes you just need someone to help you find it."
Citat fra min kanaliserede tekst: "Vi kan hjælpe hinanden til at stråle i alle vore farver."

Det er imponerende, at der på samme tid to forskellige steder i verden sidder folk, der påvirket af den samme subtile energi, designer to nærmest identiske trolde med den samme agenda - at være et lys i mørket for en anden, at hjælpe hinanden til at stråle i alle vores farver og mangfoldighed, at kramme livsgnisten tilbage i en anden.